22 مرداد 1403

طبیعت‌گردی، خرید و تاریخ‌بینی همه در بوشهر!

معرفی استان بوشهر

بوشهر «پایتخت انرژی ایران» یکی از استان های جنوبی ایران است که در حاشیه خلیج فارس قرار دارد، این استان سومین اقتصاد بزرگ کشور بوده و در درآمد سرانه کشور رتبه اول را به خود اختصاص داده است. موقعیت جغرافیایی این استان باعث شده در همه دوران ها مورد توجه قرار بگیرد. مردمان خونگرم و مهمان نواز از یه طرف و طبیعت بکر  و زیبای آن، جاذبه های تاریخی از سویی دیگر گردشگران بسیاری را علاقه مند به سفر به این استان می کند در ادامه بیشتر در مورد آن خواهیم دانست.

بوشهر کجاست؟

استان بوشهر از سمت شمال به استان کهگیلویه و خوزستان و از سمت شرق با استان فارس همسایه است.  بخش غربی و جنوبی این استان به خلیج فارس میرسد و از جنوب شرقی همسایه استان هرمزگان می باشد. این استان بیش از 707 کیلومتر ساحل آبی داشته و دارای جزیره و شبه جزیره های زیادی است.

تاریخچه استان بوشهر

قدیمی ترین نشانه های حاصل شده از تاریخ این شهر به عهد عیلام ها باز می گردد. آثاری همچون ریشهر نشان می دهد که این منطقه در قلمرو ساسانیان بوده و بندر باستانی سیراف مهمترین بندر بازرگانی در این دوران بوده است. در سال 1304 بندرها و جزیره های خلیج فارس به مرکزیت شهر بوشهر تشکیل شد و سال 1316 بوشهر به عنوان یک شهرستان زیر نظر استان فارس بود و دوباره در سال 1333 دوباره مستقل شد که شامل دو شهرستان بوشهر و دشتستان بود.

مساحت و جمعیت بوشهر

استان بوشهر هفدهمین استان بزرگ در ایران است که شامل 10 شهرستان، 26 بخش ، 29 دهستان و 40 شهر و 21 جزیره و شبه جزیره می باشد. این استان با مساحت 22,742 کیلومتر مربع یک میلیون و صد هزار نفر جمعیت را در خود جای داده است. منطقه بوشهر به دلیل موقعیت استراتژیک و وجود شرکت های بزرگ نفتی و طرح های صنعتی نیروهای انسانی زیادی را جذب خود کرده و نرخ مهاجرت در این استان نسبت به استان های مجاور بیشتر می باشد.

مختصری از فرهنگ و زبان مردم بوشهر

در اغلب مناطق بوشهر مردم به زبان فارسی صحبت می کنند و گویشی نزدیک به گویش لری دارند. مردم برخی از مناطق مانند عسلویه، جزیره شیف و بنادر کنگان به زبان عربی صحبت می کنند. گویش مردم سواحل خلیج فارس با رگه هایی از بلوچی، کردی و ترکمنی بوده و واژه های انگلیسی پرتغالی و هلندی در زبان آن ها استفاده می شود. مردم دشتستان، تنگستان و گنکان و جم به زبان فارسی و مردم دو شهرستان شمالی گناوه و دیلم گویش لری دارند. از ویژگی های برجسته فرهنگی بوشهر میتوان به سینه زنی، خیام خوانی سبالو بیت خوانی و چاووشی اشاره کرد. همچنین مردم بوشهر از ساز و آلات موسیقی سنج، دمام، ضرب بیشتر استفاده می کنند.

آب و هوای بوشهر

استان بوشهر در نوار ساحلی دارای آب و هوای گرم و مرطوب است و در قسمت های داخلی هوای گرم و خشک و بیابانی دارد. حداکثر دمای این استان 52.5 درجه سانتی گراد بوده و میانگین دمای سالانه 25.7 درجه می باشد. اختلاف درجه دما در فصل تابستان و زمستان نسبتا زیاد بوده و به عوامل مختلفی بستگی دارد. به طور کلی استان بوشهر در 6 ماه از سال گرم است و در بقیه ماه ها دمای متعادلی دارد. تغییرات فصلی این استان تابع تابش خورشید می باشد و میزان بارش سالانه این استان تقریبا 220 میلی متر می باشد که در فصل پاییز و زمستان اتفاق می افتد. در فصل زمستان به دلیل هوای سرد از سمت مدیترانه و هوای سرد شمالی باعث ایجاد دمای متعادل شده است. مجموعه بادهای جنوبی، بادهای خاوری، بادهای باختری و بادهای شمالی می وزند.

ارسال یک دیدگاه

تصویر نویسنده
ما طرح‌های شگفت‌انگیزی از خانه‌ها، هتل‌ها و ساختمان‌های مرتفع ایجاد کرده‌ایم که متناسب با این روند هستند. ما هر عضو تیم را تشویق می کنیم که یک فرد کامل باشد.

درباره ما

مهاجرات راه یک شرکت مشاوره با خدمات کامل با سابقه برنده شدن در بسیاری از کمپین های موفق است.

برای یک شرکت تجاری در حال رشد، ما تحقیقات بازار و تجزیه و تحلیل رقبا را قبل از عرضه محصول در بازار ارائه می دهیم.

حساب کاربری خود را ایجاد نمایید

فیلدهای دلخواه برای نمایش را انتخاب کنید. سایر فیلدها مخفی می شود. برای ترتیب دلخواه فیلدها را به محل دلخواه بکشید و رها کنید.
  • عكس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • موجودی
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • وزن
  • ابعاد
  • اطلاعات تکمیلی
برای مخفی شدن نوار مقایسه، بیرون از کادر کلیک کنید
مقایسه