
هرمز، سیارهای از جنس ماه
تاریخچه هرمز
شواهدی که از پراکندگی سنگی در جزیره هرمز به دست آمده است نشان میدهد که قدمت این جزیره به دوران پارینهسنگی و حدود 40 هزار سال پیش میرسد. جزیره هرمز در طول تاریخی به خاطر شرایط آب و هوایی و اقلیم خشکی که دارد، هیچوقت نتوانست پایتخت ایران شود؛ اما این موضوع چیزی از ارزشهای هرمز که مارکوپولو هم در سال 1290 میلادی از آن دیدن کرد، کم نمیکند. تلخترین نقطه در تاریخچه هرمز اشغال آن توسط پادشاه پرتغال، مانوئل یکم بود. جزیره هرمز از سال 1507 میلادی تا 1622 میلادی مستعمره کشور پرتغال بود.
فرهنگ و آدابورسوم هرمز
فرهنگ و آدابورسوم شهرها و جزیرههای جنوبی کشور به خاطر همسایگی با کشورهای عربی، رفتوآمد بازرگانان و … همیشه رنگ و بویی متفاوت با سایر شهرهای ایران دارد. تا جایی که حتی در زبان و گویش مردم جنوب و جزیره هرمز لغتهایی با ریشه پرتغالی، انگلیسی، هندی و عربی هم پیدا میشود. مردم جزیره هرمز به زبان فارسی و با گویش بندری و مینابی صحبت میکنند و بیشتر اهالی هرمز مسلمان و شیعه هستند.
رستورانهای هرمز
در جزیره هرمز رستورانی مانند آنها که در شهر میبینید، وجود ندارد؛ اما در خانههای محلی غذاهایی کاملاً سنتی و خانگی پخته میشوند که گردشگران نیز میتوانند از آنها استفاده کنند.
آشپزخانه خنجی زاده
یکی از این خانههای محلی، آشپزخانه خنجیزاده است که میزبان آن با میگو و ماهی بهترین غذاها را خلق میکند. فضای صمیمی و مهماننوازی گرم مردم هرمز در این رستوران هم به چشم میآید. تا جایی که یکی دیگر از بهترین خاطرات سفر به هرمز برایتان در این رستوران رقم میخورد.
آدرس آشپزخانه خنجی زاده: جزیره هرمز، خیابان 12 فروردین، آشپزخانه خنجی زاده
آشپزخانه خاله فاطمه و خالو شهریار
یکی دیگر از این خانه یا رستورانهای محلی، غذاخوری خاله فاطمه و خالو شهریار نام دارد که در حال و هوایی سنتی غذاهایی مثل میگو پلو و ماهی شیر را سرو میکند. در این آشپزخانه باصفا انواع غذاهای محلی از صبحانه تا شام سرو میشود. جذابیت این رستوران در این است که غذاها بهرسم جنوبیها و روی زمین و سفرههای حصیری سرو میشود.
آدرس آشپزخانه خاله فاطمه و خالو شهریار: جزیره هرمز، بلوار صیادان، روبروی بلوار ساحلی، تیاب میناب، آشپزخانه خاله فاطمه و خالو شهریار
کافه رونگ
اگر در سفر به هرمز دلتان دسر خواست، میتوانید به کافه رونگ بروید. کافهای در همسایگی خلیجفارس که در آن نوش جان کردن یک دسر خوشمزه در کنار قهوههای جنوبی لحظاتی بینظیر را برای شما رقم میزند.
آدرس کافه رونگ: جزیره هرمز، مجموعه گردشی رونگ، کافه رونگ
برای اینکه به جزیره افسانهای و رنگارنگ هرمز پا بگذارید، دو راه پیش روی شما است. در اولین راه باید خودتان را از شهری که هستید به بندرعباس برسانید و از آنجا با استفاده از شناورها یا اتوبوسهای دریایی راهی مقصد شوید؛ اما در دومین روش میتوانید به جزیره قشم بروید و از آنجا به سمت هرمز حرکت کنید.
سفر هوایی به هرمز
جزیره هرمز فرودگاه ندارد. درنتیجه اگر تهران را مبدأ سفر فرض کنیم، باید از مهرآباد به فرودگاه بندرعباس یا فرودگاه قشم بروید که حدود ۲ ساعت طول میکشد. همچنین مسیر بندرعباس تا مقصد ۴۰ دقیقه زمان میبرد و فاصله جزیره قشم تا هرمز نیز چیزی حدود نیم ساعت است.
سفر ریلی به هرمز
اگر سفر با قطار برایتان جذاب است و راه رسیدن به مقصد را بهاندازه خود مقصد دوست دارید، بهترین گزینه برای شما سفر ریلی است. مسیر تهران تا بندرعباس با قطار چیزی حدود ۲۰ ساعت زمان میبرد.
سفر با اتوبوس به هرمز
اگر به دنبال سفری اقتصادی و بدون نیاز به رانندگی هستید، اتوبوسهای بندرعباس را انتخاب کنید. کافی است به یکی از پایانههای بینشهری بروید و سوار اتوبوسهای بندرعباس شوید تا ۱۶ ساعت بعد به مقصد برسید.
سخن آخر
در این مقاله راهی جنوب ایران شدیم تا ببینیم آیا میتوانیم بالاخره راز و رمز شگفتیهای جزیره هرمز را پیدا کنیم یا نه. جزیرهای که گوهر خلیجفارس است و چقدر خوب که شاهعباس صفوی توانست دست پرتغالیها را از هرمز و بندرعباس کوتاه کند. بهمحض ورود به هرمز سراغ زیباترین جاهای دیدنی هرمز مثل دره مجسمهها، قلعه پرتغالیها، غار الهه نمک فیروزهای، فرش خاکی قرمز و سواحل هرمز رفتیم. بعد گرسنهمان شد و به آشپزخانههای محلی سر زدیم. شکمان که سیر شد راهی بازار ساحلی شدیم تا از هنر دست مردمان محلی جزیره، یادگاری ارزشمندی به خانه بیاوریم.